KO ZB Lovrenc na Pohorju

predsednik: Emil Kamnik  email: emil.kamnik@siol.net
tajnica:            Milena FORNEZZI

Tako, kot vsako leto, smo  člani ZB KO Lovrenc na Pohorju, organizirali spominsko slovesnost v spomin na Vranov let. Delegacija članov, ki jo je vodila predsednica naše krajevne organizacije tov. Štefka Kamnik, je položila venec in prižgala svečko v spomin na prehod zaveznikov preko našega kraja. Spominska slovesnost je bila zelo dobro obiskana. Slavnostni govornik na prireditvi je bil predsednik Združenja borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Maribor tov. Jože Vrhnjak, zbrane pa je nagovoril še župan občine Lovrenc na Pohorju Marko Rakovnik. Prireditev je povezovala Andreja, nastopil pa je Mešani pevski zbor ROSIKA iz Lovrenca. Spominske slovesnosti so se udeležili tudi člani drugih KO našega Združenja in člani drugih organizacij, ki spoštujejo vrednote NOB.

Po končanem kulturnem programu je sledilo tovarniško srečanje.
Zapisala Štefka Kamnik.

Poglejmo galerijo:

Fotografije je prispeval tov. Marjan Holc.

Spodaj je še PowerPointova predstavitev, za ogled  Tukaj klikni!

Člani KO ZB Lovrenc na Pohorju so izrazili željo, da bi se udeležili letošnje spominske slovesnosti na Menini planini.
Predsednica, tov. Štefka Kamnik, je prevzela organizacijo in tako smo se, skupaj s člani drugih KO iz Maribora in okolice, v soboto, 1. julija 2023, kljub napovedanemu slabemu vremenu, podali na pot v spomin na 78. obletnico preboja iz sovražnikovega obroča… za več KLIKNI TUKAJ

PROJEKT VRANOV LET

»Vranov let« je projekt, ki ohranja spomin na reševanje in osvobajanje zavezniških vojnih ujetnikov in letalcev različnih narodnosti ter na sodelovanje slovenske partizanske vojske z zavezniki protifašistične koalicije v 2. svetovni vojni. To je spomin na junaštvo slovenskih partizanov, partizanskih kurirjev in slovenskega, pretežno kmečkega prebivalstva, ki je ubežnikom za ceno svojih življenj in imetja nudilo hrano in zatočišče… Preberi več!

Poglej še lep

Album_fotografij

Člani KO ZB smo veseljem obiskali  vse spomenike v Lovrencu položili lončnice  in prižgali svečke.

Poglejmo Lovrenc na Pohorju z dronom.
Kako?
Enostavno, z miško klikni

TUKAJ

Za ljubitelje šaha lepa partija presenečenj.
Ko odpreš video, preskoči oglase in razširi sliko prek celega ekrana!
Najprej pa

KLIKNI TUKAJ!

In še

TUKAJ

Obveščamo naše člane, da nam je Predsedstvo ZZ NOB Slovenije podelilo ZLATO PLAKETO, poglejte na povezavi:

PLAKETA

in

SLIKA PLAKETE

Več o tem preberite v LOVRENČANU na  spodnji povezavi.

LOVRENČAN