KO ZB Jožica Flander

predsednik: Marjan Holc e-pošta:  holc.m@siol.net
tajnica:          Slavica Ferlič e-pošta: vekoslava.verbic@gmail.com


Utrinki iz pohoda

Kako lepo so se imeli, poglejmo spodaj v

Album s fotografijami

 

 

 

Skupina desetih pohodnikov je v organizaciji Zveze združenj borcev za vrednote NOB po štirih dneh hoje, ki simbolizirajo štiri leta druge svetovne vojne na Slovenskem prispela na Poljano pri Prevaljah.preberi več

 

24.6. 2020 smo bili na proslavi ob Dnevu državnosti. Gledali smo lep kulturni program, poslušali govore, na koncu smo se prijetno družili na dvorišču Kadetnice v Mariboru.
Spodaj je povezava na lepo

 Predstavitev


 

V nedeljo 26. aprila ob 20. uri bo osrednja državna slovesnost, posvečena 79. obletnici ustanovitve Osvobodilne fronte slovenskega naroda. Slavnostni govornik bo predsednik ZZB NOB Slovenije tovariš Marijan Križman.

Video vabilo na slovesnost poglej  TUKAJ

Zaradi prepovedi množičnega zbiranja na javnih dogodkih bomo žal letos proslavljali na tem ekranu.
Kako?

Preprosto tako, da kliknemo na facebook zveze borcev

 

Slovesnost ob 78. obletnici znamenite bitke

Več tisoč ljudi je v Dražgošah počastilo spomin na znamenito dražgoško bitko. Pesnik Ervin Fritz je v nagovoru zbranim poudaril pomen narodnoosvobodilnega boja in dobrobiti socializma in okrcal neoliberalni kapitalizem.

poglej album fotografij


 

 

 

BILI SMO NA OSANKARICI

V soboto, 4. januarja 2020, ob 11. uri na tradicionalni spominski slovesnosti pri Treh žebljih na  Osankarici.  Prireditev je posvečena  spominu na 77- letnico padca Pohorskega bataljona

Poglej album fotografij


zadnji dogodek

V soboto, 10. 8. 2019, sem se udeležil proslave pri Ribniški koči na Pohorju. Pridružil sem se naši članici Olgi Vodušek, ki je vodila člane TIGR-a ter ZB Vrtojbe, Ilirske Bistrice in Postojne vse od Hoč do prireditvenega prostora.
OO borcev za vrednote NOB Ribnica na Pohorju je pripravila tradicionalno proslavo v počastitev napada Prve pohorske čete na nemško orožniško postajo v Ribnici na Pohorju, 11. avgusta 1941.
Slavnostni govornik je bil polkovnik Miran Fišer, podpredsednik Zveze slovenskih častnikov.
Prisotne je pozdravil generalmajor Ladislav Lipič, poslanec v državnem zboru Andrej Rajh, Bruna Olenik iz Društva TIGR Primorske ter ostali gostje.
V kulturnem programu so sodelovali MoPZ »Stane Sever« Ribnica na Pohorju, recitatorke domače osnovne šole, Astrid Videc in harmonikar Anže Krevh, absolutni svetovni prvak v igranju na diatonično harmoniko. V prelepi naravi, v objemu mogočnih pohorskih gozdov je odmevala partizanska pesem.
Po proslavi smo se prijetno družili ob zakuski, organizator je pripravil odličen golaž s koruznimi žganci za vse udeležence proslave. Nazaj grede so člani borčevskih organizacij iz Primorske položili venec na Spomenik padlim borcem NOV v Ribnici na Pohorju.
Zapisal Marjan Holc,
o dogodku poglejte še

album fotografij


 

 

6. julija 2019 na spominski slovesnosti ob
74. obletnici legendarnega preboja iz sovražnikovega obroča na Menini planini in
75. obletnici osvoboditve Zg. Savinjske doline, ki so jo organizirali:
Združenja borcev za vrednote NOB Zg. Savinjske doline, Celja, Kamnika, Trbovelj in Žalca

poglej 

ALBUM FOTOGRAFIJ


Tovariško srečanje

Tovariško srečanje


Poglej prispevke članov ZB

Franc Kebrič – posnetki iz Dobrniča
posnetki nekoliko drugače

 

starejši dogodki

SPOMINSKA SVEČANOST

v nedeljo 30. septembra pred spomenikom talcem, ob 76. obletnici najmnožičnejšega streljanja v takratni okupacijski enoti Spodnje Štajerske 2.10.1942 v Mariboru.

Marjan Holc, tri fotografije
Oglejmo si nekaj dogodkov 6. tovariškega srečanja članov in prijateljev Združenja borcev za vrednote NOM Maribor,
v soboto, 30 junija 2018.
Fotografije je prispeval Marjan Holc.


In še nekaj lepih iz Ljubljane:

 


ob dnevu OF

Spominska prireditev v Volkmerjevem prehodu
Dan upora proti okupatorju 27. april in spominski dan občine 29. april – dan, ko je bila leta 1941 izvedena prva oborožena akcija mariborskih domoljubov v Volkmerjevem prehodu…