Na Ribniški koči

V soboto, 10. 8. 2019, sem se udeležil proslave pri Ribniški koči na Pohorju. Pridružil sem se naši članici Olgi Vodušek, ki je vodila člane TIGR-a ter ZB Vrtojbe, Ilirske Bistrice in Postojne vse od Hoč do prireditvenega prostora.
OO borcev za vrednote NOB Ribnica na Pohorju je pripravila tradicionalno proslavo v počastitev napada Prve pohorske čete na nemško orožniško postajo v Ribnici na Pohorju, 11. avgusta 1941.
Slavnostni govornik je bil polkovnik Miran Fišer, podpredsednik Zveze slovenskih častnikov.
Prisotne je pozdravil generalmajor Ladislav Lipič, poslanec v državnem zboru Andrej Rajh, Bruna Olenik iz Društva TIGR Primorske ter ostali gostje.
V kulturnem programu so sodelovali MoPZ »Stane Sever« Ribnica na Pohorju, recitatorke domače osnovne šole, Astrid Videc in harmonikar Anže Krevh, absolutni svetovni prvak v igranju na diatonično harmoniko. V prelepi naravi, v objemu mogočnih pohorskih gozdov je odmevala partizanska pesem.
Po proslavi smo se prijetno družili ob zakuski, organizator je pripravil odličen golaž s koruznimi žganci za vse udeležence proslave. Nazaj grede so člani borčevskih organizacij iz Primorske položili venec na Spomenik padlim borcem NOV v Ribnici na Pohorju.
Zapisal Marjan Holc,
o dogodku poglejte še

ALBUM FOTOGRAFIJ